Peygamberimiz Neden Bazen Yalınayak Yürürdü?

 

Nebi sallallahu aleyhi ve sellem bize bazen yalınayak yürümemizi emretti (Ebu Davud, Sünen; 4160)

————–

Sağlıklı yaşamak istiyorsanız, çıplak ayakla toprağa basın! Topraklama bilinen “en kuvvetli antioksidandır.” 9 tane en etkili faydası şunlardır:

1.Kırmızı kan hücrelerinin zeta potansiyelini azaltır.

Toprağa yalın ayak basılması halinde zeta potansiyeli nötr hale gelir. Özellikle doğum kontrol hapı kullanan kadınlarda zeta potansiyeli çoğalır. Bu potansiyelin çoğalması demek ilerleyen zamanda kalp krizi riskinizin artması demektir. Toprağa yalın ayak basmak yani kanın iç akışını anlamlı derecede azaltır, kan incelir.

2.Adet öncesi sendromunu önler.

Toprak üzerinde yalın ayak yürümek, kortizol yani “stres hormonu” nu azaltmaya yardımcı olur. Bundan dolayı adet öncesi ağrılarınızın daha hafif geçmesine yardımcı olur.

3.Kırmızı kan hücrelerinin akış hızı ortalama olarak %280 artar.

Bu sayede dokulara daha fazla oksijen taşınabilir. Bu sayede kalp krizi, felç, alzheimer, kanser gibi pek çok hastalığın temelinde yatan enflamasyonun daha da azalmasına katkıda bulunur.

4.Kas ağrılarını ve tutulmasını rahatlatır.

Özellikle strese bağlı gerginlik yaşayan bireyler toprakta yürüyerek rahatlayabilir. Kan akımının hızlanmasına yardımcı olacağı için yoğun antreman sonrası yaşanan kas ağrılarını giderme konusunda size yardımcı olabilir.

5.Diyabet hastalığına engel olur.

Yapılan araştırmalara göre, hayvanlarda yapılan deneyler sonucunda topraklanmamış farelerin kan şekerlerinin; aynı beslenme programı uygulanan topraklama yapılan farelere oranla daha yüksek olduğunu gösteriyor. Ayrıca çocuklarda görülen iki tip diyabet hastalığının en önemli nedeninin topraklama eksikliğinden olduğu ortaya çıkmıştır.

6.Enflamasyonu etkili bir şekilde baskılar.

Kanserden damar sertliğine romatizmadan astıma kadar pek çok hastalığın sebebi “enflamasyondur.” Bu hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde de esas olan antioksidanlardır. Çıplak ayaklarla toprağa basma ile vücudumuza negatif iyonların girer. Bu sayede hem kanın incelmesi hem elektron transferi ile enflamasyon baskılanır.

7.Uyku problemlerinizi giderir.

Stresinizi ve negatif enerjinizi aldığı için rahat bir uyku çekmenize yardımcı olur. Hem uyku kaliteniz artar hem de derin uyku sürenizi arttırır.

8.Psikolojiye iyi gelir.

Gaetan Chevalier tarafından yapılan bir araştırmaya göre gün içerisinde en az bir saat boyunca toprak üzerinde çıplak ayakla vakit geçirenler, geçirmeyenlere göre kendilerini ruhsal açıdan daha rahatlamış hissettiklerini rapor ettiler.

9.Kronik stresle başa çıkmanıza yardımcı olur.

Strese bağlı gerginlikler yaşıyorsanız toprakta yalın ayak yürümek tam size göre demektir. Elektrondan zengin toprağa temas etmekle sempatik ve parasempatik sinir sistemlerinin dengesi de düzelir. Stresle daha kolay başa çıkabilirsiniz.

dua

 

Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
"Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski