Maaric, Tarık ve Kadir surelerini okumak da uykuda boşalmayı önler.
Felahu's-Sail'de İmam Ali'den (as) rivayet edilmiştir ki; "Uykudayken boşalmaktan korkuyorsanız, uyumadan önce şunları söyleyin:
اَللّهُمَّ اِنّي اَعُوذُ بِكَ مِنَ الإحْتِلامِ وَ مِنْ شَرِّ الأحْلامِ وَ مِنْ أنْ يَتَلاعَبَ بِىَ الشَّيْطانُ في الْيَقْظَةِ وَ الْمَنامِ
Allâhumme innî e'ûzu bike minel ihtilâm ve min şerril ahlâm ve min en yetelâ'abe biye'ş şeytânu fil yeqzati vel menâm.
Allah'ım, (uykuda) cunup olmaktan, karmaşık rüyaların şerrinden, uykuda ve uyanıkken şeytanın benimle oynamasından sana sığınırım.
Uyuyan kimse, uykusunda ne yaptığını bilemez. Bundan dolayı kendisinden kalem (dînen sorumlu tutulmak) kaldırılmıştır. Rüyâlanma uyuyan kimseden vukû bulur. Dolayısıyla rüyâlanma, dînen muaf tutulan şeylerdendir.
"Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem-'e, uykusundan uyandıktan sonra elbisesinde ıslaklık bulan, fakat ihtilam olduğunu hatırlamayan kimse hakkında sorulmuş,o: Yıkanması gerekir, buyurmuştur.
Yine, uykusunda ihtilam olduğunu, fakat elbisesinde
ıslaklık bulmayan kimse hakkında sorulmuş, o: Boy abdesti
alması gerekmez, buyurmuştur.
Allah razı olsun
YanıtlaSilAllahcrazı olsun
YanıtlaSilAlALLAH (C.C) Razı olsun.
YanıtlaSilAllah razı olsun
YanıtlaSilAllah razi olsun
YanıtlaSilAmin
YanıtlaSilAllah razı olsun
YanıtlaSilDuayı okuduğum halde rüyalandım bir sebebi var mıdır ?
YanıtlaSilFazla uyuma az uyuyunca rüyalanmıyosun
SilAbdestli mi okuyacağız yatmadan önce
YanıtlaSilBıktım. Dört yada beş saattir uykusuz haldeyim. Gecenin bir köründe kalkıyorum hop mahvolmuşum. Dualar sureler okuyorum ama yok. Şuan ölüyorum. Her hafta aynı şey. Ne erotik film izliyor ne de öyle şeyler düşünüyorum. Bıktım. Buz gibi havada gusül almak ve gün boyunca baş dönmesinden gına geldi. İstemiyorum ama yine oluyorum. Bıktım usandım. Şeytan ve nefsim uykulu halimle çok fena gazlıyor kötü bir yere gidiyorum. Kendimi zor tutuyorum. Baharatlı yeme yemiyorum. Şekerli yeme tamam. Çay içme. Onu yapma. Hepsini uyguluyor yine mahvoluyorum. İhtilam olmak beni manen ve maddeten mahvediyor. Dualar ediyorum yakarıyorum her hafta aynı şey. Bazen iki gün üst üste. Öyle olunca bir hafta kendime gelemiyorum. Çok kötü haldeyim. Çok kötü. Allahım sen yardım et. Evlen diyecek demesin. Bugün evlenmek kaç lira haberiniz var mı? Ne evlenmesi? Evlendin boşanmamanın garantisi var mı? Ne yapayım zina mı edeyim? Allahım yardım et.
YanıtlaSilArkadaşlar abdestli yattığınız,dua okuduğunuz harama bakmadığınız,izlemediğiniz,düşünmediğiniz halde rüyalanıyorsanız yapacak bir şey yok gidecek ve guslünüzü alacaksınız sürekli olduğunda demek ki;vücut buna ihtiyaç duyuyor.
YanıtlaSilHer gün art arda cünup oluyorum kötü şeyler görmüyorum artık yoruldum Gusül almaktan
YanıtlaSilRabbimiz sizlerden razı olsun inşallah
YanıtlaSilAllah razı olsun
YanıtlaSilArkadaşlar şu 2 dua Allahin izniyle yeter özellikle ali sana söylüyorum 1. Yatmadan euzu besmele ile ayetel kursi oku ardından bu duayı oku ama okurken duaları çok hızlı okuma yanlış okuma bunlara dikkat et Allah yaşayanların yardımcısı olsun hayat çok zor bunlar geve yaşadıklarımız gündüz neler yaşıyor güçlü olun yapcak bisey yok :/
YanıtlaSilbütün ali lerin başına sürekli geliyomuş bu durum
YanıtlaSil7 Kevser. İşe yarayabilir inşallah
YanıtlaSilHaftada iki kez mast yapmaliymisiz öyle diyorlar
YanıtlaSilBıktım 3 4 gündür oluyorum bide bı gün içinde iki kere yattım ikisindede ihtilam oldum ALLAHIM YARDIM ET
YanıtlaSilKalbinizin üzerine sağ elinizin işaret parmağı ile hz. Ömer in ismini yazı cübbeli Ahmet Hoca paylaşmıştı bir araştırabilirsiniz
YanıtlaSil