Kitli Kapıları Açan Salavat Salatü’l Fatih Siğası

Salatü’l Fatih Sigası – Faziletleri ve Müjdesi

Muhammed el Bekri buyurdu ki ” Ömründe bir kere bile bu salavatı (Salatü’l Fatih ) okuyan beni ahirette yakalasın”
600.000 Salavat Gücündeki Dua | Salâtül Fatih Sığası
dua

Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedinil fatihı lima uğlika vel hatimi li ma sebeka ven nasırıl hakkı bil hakkı vel hadi ila sıratıkel müstekıymi sallellahü aleyhi ve ala alihi ve ashabihi hakka kadrihi ve mikdarihil aziym*

Manası:
Allahım! Kapalılıkları açan,geçmişe son veren,hakka hakikatla destek olan, mahlukatı senin doğru yoluna ileten Efendimiz Muhammed’e, O’nun aline ve ashabına O’nun yüce kadrü kıymetince salat eyle, selam eyle ve O’nu mübarek kıl.

Fazileti ve sırları:
Yüzyirmi bin salavat-ı şerife gücünde olduğu mana aleminde Peygamberimiz(s.a.v.) tarafından bildirilmiştir.
Eski zamanda Kutbül Aktab Ahmed Ticani hazretleri yakaza halinde bu salavatın faziletini Hazreti Resulüllah’a sorar.

Cevaben:
“Bir kimse salavat-ı fatihi bir defa okursa zamanın başından salavat getirenin okuduğu zamana kadar ins ü cinin ve meleklerin getirdiği salavata denk sevap kazanır.Günahları da bağışlanır.” buyurmuşlardır.

Hikmeti:
1.Bu salavat-ı şerife, okuyanı cehennem ateşinden korur.
2.Kırk gün okuyanın tevbesi kabul edilir,günahları bağışlanır.
3.Cuma gecesi bin defa okuyan,Efendimiz(s.a.v.) ile görüşür.

Muhammed el-Bekrî (Kuddise Sirruhû) ya ait olan bu salât öyle büyük bir salâttır ki Rasûlüllâh

(Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) in mana alemindeki beyanı veçhile ömründe bir kere dahi bu salâtı okuyan kişi cehenneme girmez. (Cehenneme girmesi mukadder olana nasip edilmez.)

Mağrib sâdâtından bazısının nakline göre bu salât Allâh-u Te’âlâ tarafından bir sahife ile bu zata indirilmiştir. Bu salâtın bir defa okunması altı kere Kur’ân-ı Kerîm’in hatmine denktir. Bir rivayet onbin, bir rivayet altıyüzbin salât okumaya muâdildir.

Bu salata kırk gün devam edene Allâh-u Te’âlâ bütün günahlardan tevbe nasib eder. Her kim bu sîğayı perşembe veya cuma ya da pazartesi gecesi bin defa okursa Rasûlüllâh (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) ile uyanık halde buluşur.

Ancak bu, dört rekat namazın ardından okunmalı, bu namazın birinci rekatında üç kere Kadr Sûresi, ikinci rekatında üç kere Zelzele Sûresi, Üçüncü rekatında üç kere Kâfirûn Sûresi, dördüncü rekatında da üçer kere mu’avvizeteyn (Felak ve Nâs sûreleri) kıraat edilmelidir ve bu salâtın tilâveti esnasında ûd yakılmalıdır. İsteyen bunu deneyebilir.

Ahmed Dalılân (Rahimehullâh) ın beyanına göre; bu salata günde yüz kere devam edene manevî perdeler açılır ve Allâh-u Te’âlâ’dan başka kimsenin bilemeyeceği kadar nurlar saçılır.

Bu salâtın sahibi olan büyük kutub demiştir ki: “Ömründe bir kere bu salâtı okuyan cehenneme girerse Allah’ın huzurunda beni yakalasın.” Bu sözün sahibi olan zat Abdülkadir-i Geylânî (Kuddise Sirruhû) dan sonra: “Benim bu ayağım doğuda ve batıda bulunan bütün velilerin boynu üzerindedir” diyebilmiş ikinci zattır.

Bir kere kendisi Rasûlüllâh (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) in kabrini ziyaret ederken Rasûlüllâh (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) ona şifahen: “ “Allah seni ve zürriyetini mübarek kılsın.” diye hıtab etmiştir. Şa’rânî, Şihâb ve Münâvî gibi bir çok âlim bu zatı en mübalağalı ifadelerle methetmiş-lerdir. (es-Sâvî, el-Esrâru’r-Rabbâniyye, sh:45; Yûsuf-u Nebhânî, Efdalü ‘s-salevât, Salât no:50, sh:89-96)

Bu salavatı şerif günlük 40 defa cuma günü ilkindi namazından sonra 100 defa hacet dilekler için Cuma günü bin defa okunur. Cuma günü ilkindiden sonra 100 defa okunması çok faydalıdır.
Gece yatmadan önce 11 defa okursa çok güzel rüyalar görür. Bu salavatı şerifi 40 gün 40 defa okuyan bağlılıktan kurtulur. İşleri açılır.
Bu salavatı şerifi bin kez okuyanın üzerine Allah'ın rahmeti barış ve bereketi iner.Küsülü olduğu kim varsa barışır. Günlük ezberden 40 defa okunursa % 100 başarı ve mutluluk getirir. Allah'ın izniyle sorunları çözülür.
Salavat-ı Fetih Kilitli kapıları açar ve üç derecesi vardır.
1-Dış derecesi
2-İç derecesi
3-Son derecesi (gizli ışık)
Bu salavatı şerife aslında kuran-ı kerimde bir sır olarak saklanmıştır. Allah'ın en büyük sırrı olduğu söylenir. Bu salavatı şerif hakkında eksik bilgi verilmiş. İnsanların çoğu bu gerçekten mahrum kalmıştır.
Öğrenmesi engellenmiştir. Salavatı Fetih harikalar ve mucizelerle doludur.
Bu salavatı şerif için peygamber efendimiz (s.a.v) sorulduğunda cevabı şöyle olmuştur. O altı yüz bin nimeti çağıran bir salavatdır. Dörtyüz hac değerindedir.
Sonra şöyle devam etdi kim bu salavatı şerifi okuyup dua ederse
bir kez, o şimdiye kadar bütün cinlerin, insanlar ve melekler tarafından, evrende sunulan her nimeti çağırır.
Alacağı ödül çok büyüktür. Altı yüz bin nimet, zamanın başlangıcından itibaren Hz.Seyyid Ahmed Hilam (r.a) ve Gavsa-ı Azam Bağdat Şeyh Abdul Kadir Geylani (r.a) en favori salavatıdır,ve bu salavatı şerfin bir ışık olduğunu söylemiştir.
Hz. Şeyh Yusuf Bin İsmail:Bu salavatı şerif için Allah teâlâ nın En Büyük sırrı olduğunu söylemiştir. Bu salavat ezberden okunursa % 100 başarı ve mutluluk getirir.Merhametli olur.
Hz Ebu Mukarreb inançla günlük 40 kez özellikle erkek toplumun okunması gerektiğini söylemiştir.
Hz.Şeyh Muhammed Bakari günlük inançla ezberde okunması gerektiğini söylemiştir.Cehennem ateşinden kurtulu.Bu salavatı şerif okuyana, refah ve şans getirir.ve tüm karmaşık sorunlarını çözer.
Bu salavat yüce Allah'ın gözünde çok büyük önem taşımaktadır. Okuyanın üzerine barış,bereket ve Allah'ın rahmeti ve esenliği onun üzerine olur.70.000 Delailül hayrat okumaya denktir. 600.000 nimeti çağırır.
Bu salavatı şerifi okuyanın günahları af olur. Yoksulluğu ve açlığı ortadan kalkar. Sabah-akşam 10 defa okursa Allah'ın yardımını alır. Cuma günü ilkindiden sonra 100 defa okursa tüm sıkıntılarından ve dertlerinden kurtlur. Bu salavata ezber gerekir. Çok büyük bir zikirdir.
CUMA GÜNÜ OKUNMASINDA ÇOK FAYDA VARDIR:
İnnallâhe ve melâiketehu yusallûne alen nebiyyi, yâ eyyuhellezîne âmenû sallû aleyhi ve sellimû teslîmâ (33/Ahzab 56.ayet)
Muhakkak ki Allah ve melekleri, Nebî'ye (Peygamber'e) salat ederler. Ey âmenû olanlar (ölmeden önce Allah'a ulaşmayı dileyenler), siz (de) O'na salat edin! Ve (O'na) teslim olarak salat edin!
FAZİLETİ VE SIRLARI:
1-Bu salavatın sahibi olan büyük kutub Muhammed el-Bekri Hz. demiştir ki:” ömründe bir kere bu salavatı okuyan cehenneme girerse Allah’ın huzurunda beni yakalasın.”
Yukarıdaki sözün sahibi olan zat Abdülkadir Geylani KSA Hz. inden sonra “benim bu ayağım doğuda ve batıda bulunan bütün velilerin boynu üzerindedir.” Diyebilmiş ikinci zattır. Bir kere kendisi Resulullahın (s.a.v) kabrini ziyaret ederken Resulullah (s.a.v) ona : ”Allah seni ve zürriyyetini mübarek kılsın” diye hitab etmiştir.
Şa’rani, Şihab ve Münavi gibi bir çok alim bu zatı en mübalağalı ifadelerle medh etmişlerdir. ( es-Savi, el-Esraru’r-Rabbaniyye,sh.45 ;Yusuf-u Nebhani, Efdalü’s Salevat, Salat no- 50, sh-89-96 ) (SALAVAT-I ŞERİFE )
2-Yüzyirmi bin salavat-ı şerife gücünde olduğu mana aleminde eygamberimiz(s.a.v.) tarafından bildirilmiştir. Eski zamanda Kutbül Aktab Ahmed Ticani hazretleri yakaza halinde bu salavatın faziletini Hazreti Resulüllah’a sorar.
CEVABEN:
“Bir kimse salavat-ı fatihi bir defa okursa zamanın başından salavat getirenin okuduğu zamana kadar ins ü cinin ve meleklerin getirdiği salavata denk sevap kazanır.Günahları da bağışlanır.” buyurmuşlardır.
3-Ömür boyu günde bir defa salavatı fatihi okuyanlar imanla ölürler. Diğer rivayette de İLLA evliya olmadıkça ölmezler (Kitabürramah sayfa 93 - 176)
4-Yüzyirmi bin salavat-ı şerife gücünde olduğu mana aleminde Peygamberimiz (s.a.v.) tarafından bildirilmiştir.
5-Her kim bu salavatı Perşembe veya Cuma veya pazartesi gecesi bin defa okursa Resulullah (s.a.v) efendimiz ile uyanık halde buluşur. Ancak bu dört rek’at namazın ardından okunmalı, Bu namazın birinci rekatında üç kere kadir süresi, ikinci rekatında üç kere zelzele süresi, üçüncü rekatında üç kere Kafirun süresi, dördüncü rekatındada üçer kere mu’avvizeteyn (Felak ve Nas süreleri) kıraat edilmelidir.
6-Bu salavata kırk gün devam edene Allahü Teala bütün günahlardan tevbe nasib eder.
7-Mağrib sadatından bazısının nakline göre bu salat Allahü Teala tarafından bir sahife ile Muhammed el-Bekri Hazretlerine indirilmiştir. Bu salavatın bir defa okunması altı kere Kuran’ı kerimin hatmine denktir.
8-Geçmiş zamanda zamanın Kutbu Muhammed –el Bekri (k.s.) Hz. ne ait olan bu salavat öyle büyük bir salavattır ki Resulullah (s.a.v) in mana alemindeki beyanı ile ömründe bir defa dahi bu salavatı okuyan kişi cehenneme girmez.
9-Bu salavat-ı şerife okuyanı cehennem ateşinden korur. (Cehenneme girmesi mukadder olana okumak nasip edilmez)
10- 1000 defa "Ya Latif" zikrinin ardından 100 defa Salavat-ı Fatih okunduktan sonra edilen tüm dualar kabul buyurulur.
11-Açılması gereken, çözülmesi gereken bütün problemler ve sıkıntıları açan bütün kapıları açan bir Salavattır.
12-Her gün 100 defa okumayı vird edinenin kalp gözü açılır.
13-Bu salavat-ı şerife öyle bir hazinedir ki, ecir ve mükafatını, esrarını yerde ve göklerde bulunanlar yazmak isteseler yazamazlardı.
14-Kişinin maksadına ulaşması için bir iksirdir.
15-Bu salavatı bir defa okuyanın cümle günahlarına kefaret olup şu kainatın içinde yapılan her ne kadar büyük küçük öçekilen tesbihatlar varsa cümlesinin (altıbin) katına muadil olur. (kitabürrahman: s.171).
16-Bu salavatı fatihin sevabını yazan melekler on adet okunduktan sonra sevabını Allahü Teala'ya bırakırlar. Bundan sonrası sırdır. (Kaynak: Cevahir'ul Maani)(Dürretül Hadika c.4 s.25)
SEKİNE DUASI OKUNUŞU VE ANLAMI
1. Seyec ‘alullahu ba’de ‘usru-y yusra”
2. Anetil vucuhü lil hayyil kayyum
3. Ve innallahe biküm lera ufün rahimu
4. İnnallahe kane tevvaben rahime
5. innallahe kane gafuran rahime
6. fe innallahe kane afüvven kadira
7. innallahe kane semian besira
8. innallahe kane alimen hakime
9. innallahe kane aleyküm rakibe
10. İnna fetahnaleke fethan mübiyna
11. ve yen surakellahu nesran azize
12. İnne hızballahi humül galibûn
13. innallahe huvel kaviyyül aziz
14. innallahe huvel ganiyyül hamid
15. Hasbiyallahu la ilahe illa HU
16. Hasbünallahu veni'mel vekîl
17. la yeh zünühümül fezeul ekber
18. iyyake na'budü ve iyyake nestain
19. velhamdü lillahi rabbil alemin.
Ayetlerin Türkçe Mealleri
1- Allah her sıkıntıdan sonra kolaylık lütfedecektir.
2- Yüzlerin sıkıntısı Hayy-ı Kayyûm içindir.
3- Allah size karşı çok şefkatli, çok merhametlidir.
4- Allah tövbeleri çok kabul edici ve kullarına çok merhamet edicidir.
5- Muhakkak ki, Allah çok bağışlayıcı ve çok merhamet edicidir.
6- Muhakkak ki, Allah her şeye gücü yettiği halde çok bağışlayıcıdır.
7- Şüphesiz Allah her şeyi hakkıyla işitir ve her şeyi hakkıyla görür.
8- Şüphesiz Allah her şeyi hakkıyla bilir ve her işi hikmetle yerine getirir.
9- Muhakkak ki, Allah sizin üzerinizde gözeticidir ve her halinizi görür.
10- Biz sana apaçık bir fetih yolu açtık.
11- Ve Allah sana pek şerefli bir zaferle yardım etsin.
12- Şüphesiz Allah’a tâbi olan topluluk gerçek gâliplerin tâ kendisidir.
13- Muhakkak ki Allah, azabında pek kuvvetlidir ve kudreti her şeye galip olandır.
14- Muhakkak ki hiçbir şeye ihtiyacı olmayan ve her türlü övgüye lâyık olan ancak Allah’tır.
15- Allah bana yeter. O’ndan başka ibâdete lâyık hiçbir ilah yoktur. 16- Allah bize yeter. O ne güzel vekildir.
17- En büyük korku olan kıyâmetin dehşeti onlara üzüntü vermez.
18- Ancak Sana kulluk eder ve ancak Senden yardım isteriz.
19- Ve âlemlerin Rabbi olan Allah’a hamd olsun.

Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
"Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski