Her Türlü Dilek ve İstek İçin Dua

Bismillahirrahmanirrahiym* Ve la havle ve la kuvvete illa billhi’l-Aliyyi’l-Azim* Allahümme inni es’elüke ya Kadimü, ya Daimü, ya Ferdü, ya Vitru, ya Ahadu, ya Samedü, ya Hayyü, ya Kayyumü, ya Ze’l- Celali ve’l-ikram. Fe in tevellev fe kul hasbiyallahü la ilahe illahu aleyhi tevekkeltü ve Hüve Rabbü’l-Arşi’l-Azim*

Hz.İsa (A.S.), bu mübârek duayı okur, ölüleri diriltirdi. Hâceti veya bir dileği olan, sabah namazını kıldıktan sonra Kıbleye karşı oturur, bu duayı 100 defa okursa dileği gerçekleşir.

Üstteki alıntının kaynağı: forum.islamiyet.gen.tr/tanisma-kosesi/28096-hacet-ve-dilek-duasi.html


Hacet Namazı

1. Hacet namazı kılmak için öncelikle abdest alınır. 2 rekat namaz kılınıp şöyle dua edilir:
Arapça Yazılışı: اللهم انّى أسألك و أتوجّه إليك بنبيّك محمّد يا محمّد إنّى أتوجّه بك إلى ربّى فى حاجتى هذه لتقضى لى اللهم فشفّعهفى

Okunuşu: Allâhümme innî es'elüke ve teveccehü ileyke nebiyyike Muhammedin-nebiyyir-rahmeti, Yâ Muhammedü innî eteveccehü bike ilee Rabbî fî hâcetî heezihî litugdâ lî Allahümme feşebbiğhu fî.

Anlamı: "Allah'ım, SENDEN istiyor ve rahmet peygamberi elçin Hz. Muhammed (S.A.V.)'ı vesîle ederek Rabbime yöneliyorum. Allah'ım, O'nu hakkımda şefaatçi eyle."

2. Başka bir rivâyette ise 2 rekat namaz kılınıp Allah'ı senâ eder (Öğer ve yüceltir), Peygamber Efendimiz (S.A.V.)'e Salât-ü Selam getirilir ve şöyle dua edilir:

Arapça Yazılışı: لا اله الا الله الحليم الكريم سبحان الله ربِّ العرش العظيم

Okunuşu: Lâ ilâhe illallâhü-l Halîm-ül Kerîm-ü, Sübhânallâhi Rabb'il-Arş'i-l Azîm.

Anlamı: "Halîm ve Kerîm (olan) Allah'tan başka ilâh yoktur. Arş-i Azîm'in Rabbi Allah'ı tesbih ederim."


Kaynak: http://www.gizliilimler.tr.gg/
dua

Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
"Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski