ALLAH (C.C) EL KUDDÜS ismi Sırrı ve Faziletleri

Bütün kirleri pasları temizleyen demektir. Cinlerin, şeytanın, nefs-i emmarenin vesvesesinden kurtulmak için bu esma oldukça etkilidir. Bu esmanın büyüleyici bir özelliği vardır. Kuddüs esmasının tecellisine mazhar olanlar mağaradan çıkan Ashab-ı Kehf gençleri gibi ilgi odağı olurlar. Her gören kendilerine büyülenir, adeta aşık olur. Ebcetsel sayı değeri:170/28900 Ya Kuddüs ismini zikreden kişi şehvetten kurtulur, ahlakı düzelir.

Günde 100 defa okuyan kalbin manevi hastalıklarından kurtulup, insanlar arasında sevilen,
saygı duyulan kişi olur. Vesveseden kurtulur. Şeytanın hilelerinden uzak olur.

Her kim bu ismi şerifi zeval vaktinde 170 defa okusa artık o kişinin kalbine şeytan vesvese veremez. Nefsi o kişiye galip gelemez. Şeytan ve cinlerin şerrinden emin olur. Batını pak ve saf olur. Ehli hakikatten olur. Eğer her gün 111 defa okusalar hem bedenen hemde batınen sıhhatli olurlar.Hastalık nedir bilmezler. Bir kimse Cuma günü bir lokma ekmeğe subbûhun kuddûsun rabbul melâ-iketü verrûh diye okuyup yese hemen karşısına bir melek sureti peyda olur. (Böyle şeyler yalnızca ehli hakikat olanlara peyda olur) 

Yemek yerken bu ismi okuyan kimse sağlık selamet bulur ve ahlaken yükselir.

Günde 66 (altmış altı) defa “Ya Kuddûs ve Ya Hâlık” ismi şeriflerini beraberce okuyanlar vesveseden, kuruntudan ve evhamdan kurtulurlar.

Ayrıca Kuddûs ism-i şerifini okumaya devam edenler ahlaken meleklere yaklaşırlar.

EL-KUDDÜS isminin zikrine devam eden kimsenin,üzerinden kötü huylar temizlenip kalkar.Güzel ahlaka sahip olur.Böylece kalbi temizlenip nurlarla dolar.

EL-KUDDÜS isminin zikrine devam etmek,insanı Allah’a yaklaştırır ve himayesine sokar.Böylece manevi bir dostluk oluşur.artık o kimsenin varsa gizli sırları açığa çıkmaz.her yerde adından hyırla ve övğüyle söz edilir.

Özellikle Cuma gceleri okunması çok faydalıdır.Mesela korku ve evhamdan,nazar ve hasetten yani kıskanç bakışlardan korunma sağlar

Cuma gecesi vekfi yapılır ve üzerine (170) kere (YA KUDDÜS) okunarak,ruh sağlığı bozuk,evhamlı,korkulu bir kimsenin boynuna asılarak,7 gün aynı şekilde (170) kere suya okunup hastaya içirilirse Allah’ın izniyle hasta sağlığına kavuşur.Korku ve evhamdan kurtulur.
Havas ilmiyle uğraşanlar,”içki,kumar,zina gibi kötü huylara mübtela olmuş bir kimse,vekfini yaptırıp üzerinde taşıyarak,her gün bir bardak suya (170) kere bu esmayı okuyup üfleyerek içmeye devam ederse kısa zamanda bu huylarından kurtulur. demektedirler.

EL-KUDDÜS isminin zikrine devam eden temizlenir,her türlü şehvetten ve yüz kızartıcı suçtan,kusurda temizlenir, nuranilik kazanır.
Cenab-ı hak,bu isminin bir yönüyle evrendeki pislikleri giderip,temizlik ve güzelliğe kavuşturmaktadır.Yoksa her baharda vaya yazda ölen diğer hayvanların leşleri ve ölülerin cesetleri bir yana,sadece sinekler bile dünyamızı kokutmaya yeter artar bile.

kuddus

5 Yorumlar

Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
"Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.

  1. Vesvese için 170 okuyordum 100 de olur mu?

    YanıtlaSil
  2. Tabikide okuyabilirsiniz, ikiside farklı terkiptir. 170 defa okunan zeval vakti okunan bir uygulamadır.

    YanıtlaSil
  3. Başkası adına okunurmu

    YanıtlaSil
  4. Ruhsal bunalımda olan kardeşim için okusam olurmu inşallah.

    YanıtlaSil
  5. Selamun aleykum esmalari kaç gün okumalıyız yani 41 gün veya 21 devam etmek mi gerekir yada okurumuzun sonuna kadar ebcet sayısına uyarak çekmemizi gerekir

    YanıtlaSil
Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski