Nebe Suresinin Sırrı Havası ve Faziletleri

NEBE süresini, her gün ikindiden sonra okuyan kimse , kabir karanlığı görmez , kabri bu süre-i celilenin nuru ile nurlanır.
Bu surenin fazileti oldukça fazla olup birçok hadis ve rivayetle nakledilmiştir. Nebe Suresi fazileti ise şu şekilde sayılabilir:

Efendimiz (SAV) buyurdu ki: ‘İkindi namazından sonra Nebe (Amme) Suresini okursa, Allah o kimsenin rızkını arttırır, ona dünya ağırlığınca iyilikler yazılır. Kıyamet günü Allah her bir kılını nurlu kılar. Dünyadan cennetteki makamını görmeden de çıkmaz.’ Sure düzenli olarak her ikindi namazının ardından okunmalıdır.
Kutbuddin İzniki (RA) buyurdu ki: ‘Nebe Suresini güneş doğarken okuyan kimse bütün afetlerden emin olur. Onu sabah herhangi bir saat de okuyan kimse için 70000 melek istiğfarda bulunur.’
Rivayet edilir ki: Bu sureyi ikindiden sonra okuyan kişi, dünya ve ahret saadetine sahip olur, kıyamet günü azabı hafifletilir.
Rivayet edilir ki: Nebe Suresini okuyan kişi, hırsız ve kötü insanların şerlerine karşı Allah’ın izniyle muhafaza edilir.
Rivayet edilir ki: Her sıkıntının giderilmesi için okunur.
Rivayet edilir ki: Nebe Suresi herhangi bir şeyin üzerine okunursa, o şey Allah’ın izniyle çalınıp kaybolmaz.
Rivayet edilir ki Nebe Suresi sırlarından bir tanesi de şu şekildedir: Bu sureyi okuyan kimsenin şirk hariç tüm günahları bağışlanır.

Nebe Suresi Okumanın Önemi
Nebe Suresi hakkında birçok hadis mevcuttur. Ancak Nebe Suresi önemi en iyi şu hadisi şerifle anlaşılacaktır: ‘Nebe Suresini öğrenin ve öğretiniz. Nebe Suresi okuyan kimseye Allah kıyamet gününde Kevser Şarabından içirir.

Bursevi’den rivayet edilen bu hadis ile bu sureyi okumanın ne kadar gerekli olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz. Ayrıca surede kıyametin bazı sahneleri, cennet nimetleri gibi birçok konu hakkında bilgi verdiğinden mutlaka mealende okunmalıdır.
nebe

8 Yorumlar

Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
"Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.

  1. Kaynak göstermeden hadisi şerif yayınlıyorsunuz ama ben araştırdım nebe süresi ilgili herhangi bir sahih hadis yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah'ın kitabını okumak için delil arıyor isen hiç bir zaman okumak nasip olmayacaktır sana

      Sil
  2. Kâdı beydâvi tefsiri kaynak olarak yeterlidir. Ayrıca Sure okumak için kaynak aranmaz.

    YanıtlaSil
  3. Köşe müftüleri hemen fetva verip yorum yapmışlar, Allah ihlas arar, karnı haram lokma ile dolu bu günün insanları gerçeği tam olarak görmekten acizdir.

    YanıtlaSil
  4. Kardeşlerim, kaynak soran kardeşimiz biraz üslubu düzgün olmasa da tam olarak kötü bir şey dememiş, normal kaynağı sorgulamış, elbetteki Kuran’ı okumanın faziletleri sırları vardır, ama burada belirtilen hadislerin kaynağını da merak edip sormak gayet normaldir, insanlar kafalarına göre hadisler uyduradabilir, siz tabii okuduğunuzla niyet edip güzelce amel edebilirsiniz, ama kaynak sormakta da bir sakınca yok bence.

    YanıtlaSil
  5. Bursevi, Ruhul-Beyan, 10/313; Gümüşhanevi, Ramuzul-Ehadis, 5462
    Ebûl-Leys Semerkandî, Tefsirul-Kur’ân, 6/362

    YanıtlaSil
  6. Bursevi, Ruhul-Beyan, 10/313; Gümüşhanevi, Ramuzul-Ehadis, 5462
    Ebûl-Leys Semerkandî, Tefsirul-Kur’ân, 6/362

    YanıtlaSil
Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski