Her Harf İçin 50 Bin Sevap Kazandıracak Dua

dua

Allâhümme bil haqqi enzeltehû ve bil haqqi nezel. Allâhümme azzim fîhi rağbetî. vec-alhü nûral-libasarî ve basîratî. ve şifâel-lisadrî

dua

Allâhümme zeyyin bihî lisânî. ve cemmil bihî vechî. ve qavvi bihî cesedî. ve keffir bihî zünûbî. verzuqnî tilâvetehû alâ tâ-atike ânâelleyli ve etrâfennehâr. vahşurnâ meannebiyyi ve âlihil ahyâr. 

Ey Allah'ım! Kur'anı hakla indirdin, O'da hakla indi. Ey Allah'ım! Kur'ana olan rağbetimi (hevesimi) büyük et, Kur'anı gözüme ve gönlüme nur, kalbime şifa et. Ey Allah'ım! Kur'anla dilimi ziynettendir (süsle), yüzümü güzelleştir, cesedimi kuvvetlendir, günahlarımı mahvet (sil). ve bana gece-gündüz saatlerinde taatın üzere O'nu okumayı nasip et, ve bizi Nebi-i Zişan (şan sahibi Peygamber Efendimiz) ve hayırlı ali (yakınları)yla haşret (mahşerde topla)

Hacı Ali Haydar Efendi (Kuddise Sinuhu) "Mecmuatül Müteferrikat" adlı kitaptan naklen şöyle yazmışlardır. Her kim Kur’an-ı Kerimi okumak ister de mushafı eline aldığında şu duayı yaparsa: Allah-u Te’ala ona okuduğu her harfe mukabil (karşılık) (50 bin sevap) verir. 

 Dualarım (284-285) (Ahmet Mahmut Ünlü) 

Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
"Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski