Savaşmak Rüyada Görmek İmam Nablusi

İbni Sirin'e göre, rüyada Allah rızası için savaşmak, gerek kendi halinin ve gerekse ev halkının halinin düzeleceğini gösterir. Rızkı genişler ve parası artar. Savaştan kaçtığını görmek, ev halkına, özellikle karısına şefkat ve merhametinin azlığına delalet eder.

Rüyada savaşa gidip düşmana galip geldiğini görmek, fazilet ve şan kazanmaya, bir memleket halkının savaşa katıldıklarını görmek, muradı her ne ise yerine geleceğine ve düşmana üstün gelineceğine işarettir.

Yalnız başına düşmanla döğüştüğünü görmek, zenginliğe; düşmanı yendiğini görmek, helal rızka; savaştığını ve düşmana üstün geldiğini görmek, rızkında darlığa; bir rivayete göre geçim tedarikinde zorluk çekmeye; savaşta düşmanları tarafından öldürüldüğünü görmek, feraha ve sevince, helal rızka, uzun ömüre; gazilerle beraber savaşa gittiğini görmek, hayra; savaştan sonra memleketine döndüğünü görmek, sağlık ve selamete, muradının olmasına; sevinç ve mutluluğa; eğer rüya sahibi gurbette ise, selametle vatanına döneceğine; eğer hasta ise iyileşeceğine işaret eder.

Rüyada savaşmak ev halkının geçimlerini sağlanması için acele etmek ve Allah'ı (C.C.) anmakla yorumlanır. Bir rivayete göre de, rüyada savaştığını görmek, rızka ve mutluluğa erişmeğe işarettir. Savaşa gittiğini görmek ganimete, ahirette yüksek bir dereceye ulaşacağına delalet eder. Silahı ile savaşa gittiğini görmek, dünyada her cihetce dinine bağlı olduğuna ve bütün şeriat emirlerini yerine getirdiğine delildir. Bütün insanların savaşa katıldıklarını görmek, zafer kazanacaklarına; tek tek ellerindeki kılıçlarla düşman üzerine yürüyüp onlarla savaştıklarını görmek, o memleket halkının refah ve mutluluk için yaşayacaklarına işarettir.

dua

Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
"Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski