Ramazan Ayı İle İlgili Hadisi Şerifler

Ramazan ayının gelmesiyle sevinenin cesedini Allah cehenneme haram kılar.

Herkim oruçluya su verirse, Allah ona Benim Kevserimden su içirecekki, cennete girene kadar asla susamayacaktır.

Ümmetime Ramazan Ayında 5 haslet verildi ki, benden daha önce hiçbir peygambere verilmemiştır.

oruçlunun ağız kokusu Allah katında miskten daha hoştur.melekler iftar edene kadar dua eder.Cennet hergün süslenır.Diğer aylarda yaptıkları kötülükleri yapmasınlar diye şeytanlar bağlanır.

Ramazan son gecesi hepsinin günahlarını affeder.

Herkim Ramazan Ayını;

Kavga, gürültü yapmadan, sessizlik, sakinlik içinde tutarAllahı zikrederHelalleri helal, haramları haram kabul ederHiç büyük günah işlemezse; Ramazan çıkarken bütün günahları bağışlanmış olarak ayrılır.Herkim 5 vakit namaz ile Cumadan cumaya büyük günahlardan uzaklaşırsa, aradaki küçük günahlar affedilir.Ramazandan ramazana büyük günahlardan uzaklaşırsa, aradaki küçük günahlar affedilir.

Ramazan ayının ilk gecesi,

cennet kapıları açılır,sonuna kadar kapanmazcehannem kapıları kapanır, ay boyunca açılmazşeytanlar zincire vurulurhergece sabaha kadar bir seslenici seslenir: -hayır isteyene müjdeler olsun, -af dileyen bağışlanır, -tevbe edene isteği kabul edilir, -hergece 60.000 kişi cehennemden azat olur, -bayram günüyse affettiğinin 60.000 katı daha affolunur.

Ramazanda Resulullah (SAV) hutbeye çıkarken 3 kere amin dedi. Sorduklarında Resulullah(sav) dedi ki; Cebrail as geldi.

Ramazana yetiştiği halde günahı bağışlanmayan helak olsun! Ben de amin dedim.Yanında ismim anıldığında salavat getirmeyen helak olsun! Ben de amin dedim.Ana-babası veya sadece biri yanında yaşlandığı halde hakkını dea etmediğinden cennete giremeyen helak olsun! Ben de amin dedim.Kim Resulullah(SAV)’a bir defa salavat getirirse;

*Allah ona 10 rahmet gönderir. Ayrıca Melekler ona dua eder-günahları affolunur-derecesi yükselir-Uhud dağı kadar sevap alır-şefaat vacip olur. (bunlarda ilavedir)

*Salavat belli miktarda okumaya karşılık ; Allahın rızası, rahmeti-gazabından korunmak-kıyametin dehşetinden korunmak-ölmeden önce cenneteki yerini görmek mükafatları vardır.

*Salavat ayrıca

geçim sıkıntısından uzaklaştırırfakirlikten uzaklaştırırResulullah(SAV)’e yakınlık nasip olurAllaha yakınlık nasip olurdüşmanlara karşı yardım nasip olurkalbi nifak, günah pasından temizlenirinsanlar onu severHadis: Allah, her akşam iftar vakti, azabı hak etmiş 1 milyon kişiyi cehennemden azad eder

Hadis: Şayet Allah, yer ve göklere konuşma izni verseydi, onlar Ramazan ayını oruçlu geçirenleri cennetle müjdelerdi

Hadis: Kim Arife günü oruç tutarsa 2 senelik günaha kefaret olur. Kim Muharrem ayında 1 gün oruç tutarsa, hergüne 30 gün sevabı alır. Ramazanda 1 gün oruç, haram aylardan 30 gün oruçtan faziletlidir.

Hadis: Cennet 4 kişiye aşıktır.

Ramazan orucunu tutanlarKur’an okuyanlarDillerini koruyanlarAçları doyuranlarHadis: Cennette “Reyyan” denilen bir kapı vardır. Bu kapıdan kıyamette yalnız oruç tutanlar girer. Başka hiç kimse giremez.

Hadis: Resulullah(SAV), Veda haccında buyurdu: Allahın velileri (gerçek dostları);

namaz kılanlar, 5 vakit namazı dosdoğru kılanRamazan ayı orucunu tutanOrucun sevabını Allahtan bekleyenZekatı gönül hoşluğuyla verenYasaklanan büyük günahlardan uzak kalan kimselerdir.Belli başlı büyük günahlar;

Allaha şirkHaksız yere birini öldürmekSavaştan kaçmakNamuslu, iffetli kadına iftira etmekBüyü yapmakYetim malı yemekFaiz yemekMüslüman anne-babaya karşı gelip haklarına riayet etmemekKabe’nin hürmetine, saygınlığına riayet etmeyip, yasakları işlemekHadis: Allahü Teala Musa as vahyetti;

Herkim amel defterinde 10 Ramazan bulunan, velilerimdendir.Herkim amel defterinde 20 Ramazan bulunan, huşu, tevazu sahibi kimselerdir.Herkim amel defterinde 30 Ramazan bulunan, o kimse, üstün sevaplara sahip şehitlerdir.*Allah, Ramazan ayı girince Arşı taşıyan meleklere ibadeti bırakmalarını, Ramazan orucunu tutanların yaptıkları dualara amin demelerini emreder.

*Allah, Ramazanda göklere, yerlere, dağlara, hayvanlara, böceklere, tümcanlılara Ramazan orucunu tutanlar için istiğfarda bulunmalarını ilham eder.

*Allahü Teala Ramazan orucunu tutanlardan 3 kişi bulunan yere azabımıda, musibetimide yollamam, demiştir.

Hadis: Allahü Teala yerlere-göklere konuşma izni verseydi, onlar;Ramazanı oruçlu geçiren kullara;

Sizi cehennemden azad edeceğimPek kolay bir hesapla hesaba çekeceğimAyak kaydıracak günahları sileceğimRamazan orucu için yaptığınız harcamaların yerini dolduracağımHiçkimsenin önünde sizi rezil etmeyeceğimAhiret için istediklerinizi vereceğimHayırlı olan dünya isteklerinizi yerine getireceğim,,, diye insanları müjdelerdiler.İmam Rabbânî; Ramazan ayında yapılan nafile namaz-zikir-sadaka-nafile ibadet, bunlara verilen sevap başka aylarda yapılan 70 farz gibidir.

Bu ayda bir oruçluya iftar verenin;

günahları affolunurcehennemden azad oluroruçlunun sevabı kadar ayrıca ona da sevap verilir*Bu ayda iyi iş yapanların bütün senesi güzel geçer, bu aya saygısızlık edenin bütün senesi günah işleyerek geçer.

Muhyiddin Arâbî buyurur ki; Ramazan gecelerinde namaz kılanlara, herbir secdeye;

1500 hasenat, lutüf, ihsan verilirkırmızı yakuttan cennet veriliroruçluya, güneş doğuşundan-batışına 70 bin melek dua edergece-gündüz secdelerine karşılık, cennette ağaçlar dikilir.
dua

Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
"Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski