Taha Suresinin Sırrı Havası ve Faziletleri

TA-HA süresini,her kim yirmi bir kere okursa, evde kalan kız evladına kısmet çıkar, Salih bir er nasip olur.

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Her kim Taha Suresini okumaya devam ederse, Kıyamet günü muhacir ve ensarın sevabı verilir.” (Kadı Beyzavi, Beyzavi Tefsir (Envarut-Tenzil ve Esrarut-Te’vil), 2/63)

Tâhâ Suresi’nin Sırları Hakkında Rivayetler
* Her kim bu sureyi 21 kere okursa, bekarsa kısmeti açılır.

* Her kim sözlerinin anlaşılmasını, dili peltekse peltekliğinin gitmesini, göğsünün genişlemesini ve imtihan sırasında başarıluı olmak isterse, Taha Suresinin 25-28. ayetlerini çokça okusun. (ki bu ayetler Musa (a.s.)’în Allah’u Teala’ya (c.c.) yaptığı Duadır.)

* Bir türlü evlenmeye yanaşmayan veya evlenemeyen (kısmeti kapalı) çocuğunun evlenip hayırlı bir yuva kurmasını isteyen anne ve baba, evlenmesini istediği çocuğunun üzerine, *

* Taha suresinin ilk 12 ayetini 21 kere okuyup üflerse, Allah’u Teala’nın izni ile en kısa zamanda evlenip hayırlı bir yuva kurar.

* Siğil, çıban, sedef vb. gibi cilt rahatsızlıklarına karşı Taha suresinin 105-107 ayetleri bir kağıda yazılıp içinde menekşe yağı olan bir kabın içinde bekletir ve o cildin üzerine bu ayetler okunarak sürülürse, Allah’ın izni ile şifa olur.


Hayırlı evlilik yapmak isteyenler yatsı namazından sonra önce boy abdest’i alınız ardından 6 rekat namaz kılınız.

 Ardından Allaha hamd ediniz ve Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed dedikten sonra 7 defa "Allahümme ente halaktenî ve ente tehdînî ve ente tut’imunî ve ente tesgînî ve ente tümîtünî ve ente tuhyînî.” okunur. Ardından Taha süresinin ilk 12 ayetini 21 defa okunur ve tekrar Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed dedikten sonra dilek söylenir.

 -İş bulmak, rızkınızın daimi olması bahtınızın kısmetinizin bereketli olması için Ta-ha suresi 54.55.56 ayetleri 101 kez sabah güneş doğarken ve yükselene kadar sürede okuyunuz.
Kekemelik için;
Taha suresi 27. ayet kekemelik çeken, konuşması zor olan kişiye 7 gün boyunca 21 defa Besmele-i Şerif ile başlanarak okunur ve ağzına üflenir. Arapçası Besmele-i Şerif ile aşağıda yazdığım gibidir. Vesselam
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ
وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِّن لِّسَانِي
Okunuşu: Bismillâhirrahmânirrahim. Vehlul Ukdeten Min Lisâni
Kişi, kendi üzerinde deneyecek ise "Rabbişrahlî sadrî, ve yessirlî emrî, vehlül ukdeten min lisânî, yefkahû kavlî." şeklinde de okuyabilir.

Kolay Evlenmek İçin
Bir kimse bu sure-i şerifeyi yazıp herhangi bir su içerisine koyar ve bu su ile yıkanırsa kolayca ve en kısa zamanda evlenir ve yuva kurar bi izni Allah.
 
Peygamberimiz aleyhisselatu vesselam:
“Hak teala Taha ve Yasin sure-i şerifelerini yer ve gökleri yaratmadan bin yıl evvel kıraat buyurmuşlardır. Melaike-i kiram hazaratı bu sureleri işittiklerinde bu sureleri vahiy yolu ile alan ve bu sureleri okuyan gönüller ve diller sonsuz mutluluk içindedirler.”  
 
Taha süresi: 39.ayetin de.. Sadece ( ve'el gaytü aleyke mehabbettem'minni..) bu kısmı.. 41.gün boyunca 41.defa bir bardak suya okunur. Aralarında soğukluk bulunan nikahlı eşler, ve bir birine helal olan aile fertlerinin de aralarındaki muhabbet sevgi bağı oluşması için okunur içirilir.. Biiznillah gayet etkilidir...

Kuranda 76 tane Rabbena ile başlayan içinde dua edilen ayet vardır. Bu ayetlerde Bazen Bir Peygamber, bazen bir melek,bazen de Salih veli zat dua etmektedir. Bu duaları Allahu Teala o kişiye vahy veilham yoluyla kendine hangi kelimelerle dua etmesini öğretir. O kişi duaa eder ve Allah u Teala tarafından duası muhakkak kabul edilir. Ve o kişinin duası diğer müminlerde aynı şekilde dua etsinler de onların da duası kabul edilsin diye Kuranda yayınlanmıştır. İşte bu şekilde olan ayetlerden TA-HA suresi 114. Ayeti ile ilk hizmetimizi yapıyoruz.
Bu ayet Ta-Ha süresi nin 114. Ayetidir. Buna Şuara süresi 83. Ayeti olan “Rabbi hebli humken ve elhıkni bissalihin” lafzından “ve elhıkni bissahilihin” ilave edilerek “rabbi zidni ilmen ve fehmen ve elhıkni maassalihin” olarakta okunabilir”

taha


Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
"Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski