Maide Suresinin Sırrı Havası ve Faziletleri

MA'İDE sûresini, kırk defa okuyan kimseye, Allah'u Teâlâ bol rızk, mal ve makam ihsan buyurur.

Kuran'ı Kerim'in 5. suresi olan Maide suresi Medine döneminde inmiştir. 120 ayet olan Maide suresinde İsa aleyhisselâmın hac, abdest, gusül, teyemmüm; içki ve kumar yasağı, içtimai (sosyal) ve ahlaki münasebetler, helal ve haram yiyecekler anlatılmaktadır. Peki Maide suresinin okunuşu, anlamı nasıldır? Maide suresini okumanın faziletleri nelerdir? İşte Maide suresinin sırları ve Maide suresi hakkında bilgiler...

Maide suresinin fazileti : Kim Mâide sûresini okursa, dünyâda nefes alan yahûdî ve nasrânî adedinin on katı sevâb verilir, o kadar günâhı yok edilir ve on derece yükseltilir. (Hadîs-i şerîf-Kâdı Beydâvî Tefsîri)

Abdullah b. Amr b. Âs’ın şöyle dediği rivayet edilir: “Hz. Peygamber bineği üzerinde iken ona Mâide sûresi indi. (O sıradaki ruh halinden dolayı) binek onu taşıyamadı, bunun üzerine Hz. Peygamber bineğinden indi” (Müsned, II, 176).

Sûrenin bir defada indiği görüşünde olanları destekleyen bir rivayete göre Esmâ binti Yezîd şöyle demiştir: “Ben Hz. Peygamber’in devesi Adbâ’nın yularını tutuyordum, o anda Hz. Peygamber’e Mâide sûresinin tamamı nâzil oldu. Sûrenin ağırlığından neredeyse devenin bacakları kırılacaktı” (Müsned, VI, 455).


1- Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Erkeklerinize Maide Suresini, kadınlarınıza da Nur Suresini öğretiniz.”(1)

2 – Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Kim, Maide suresini okursa, Cenab-ı Hak dünyada yaşayan yahudi ve Hristiyanların adedince ona hasene yazar.”(2)

Maide Suresinin Sırları Hakkında Rivayetler
1- Maide Suresi, Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)’e deve üzerinde iken nazil oldu. Bu surenin esrar ve azametinden dolayı deve bile Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)’i yüklenmeye takat getiremedi ve Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) deveden indi.

2 – Bu sureye meleküt aleminde “kurtarıcı” denir. Kendisini okuyan kimseyi, kıyamet günü azap meleklerinin elinden kurtarır.

3 – Her gün okumaya devam eden, kıyamet günü azaptan emin olur.

4 – Her türlü zarardan korunmak için bu mübarek sure yedi kere okunur.

5 – 40 kere okumak, rızkın artmasına vesiledir.

6 – Bir kimseyi içki ve kumardan, zina etmekten, faiz yemekten ve benzeri kötü ahlaktan vazgeçirmek için, Cuma namazından sonra temiz bir tabağa safran mürekkebi ile Maide Suresinin 90, 91 ve 92. ayetleri yazılır ve o tabağa su koyup içirilirse, Allah2u Teala’nın inziyle bu durumdan kurtulur. dua

Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
"Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski