Hiçbir Musibetin ve Belanın Gelmemesi İçin Okunacak Dua

MUSİBETE KARŞI YAPILACAK DUA

Bir adam Ebu Derda (ra)’ya gelerek; “Ey Ebu Derda, evin yandı!” der. O ise; “Hayır, yanmamış. Allah benim evimi yakmaz. Çünkü ben Hz. Resulullah (sav)’tan bazı kelimeler duydum ki, kim o kelimeleri günün başında söylerse, akşama kadar başına hiçbir musibet gelmez; kim de günün sonunda söylerse, sabaha kadar başına hiçbir musibet gelmez” diyerek şu duayı zikreder:

اَللَّهُمَّ أَنْتَ رَبِّى لآاِلهَ اِلاَّ أَنْتَ عَلَيْكَ تَوَكَّلْتُ وَ أَنْتَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمْ. مَا شَااَللّهُ كَانَ وَمَا لَمْ يَشَأْ لَمْ يَكُنْ وَلآ حَوْلَ وَلآ قُوَّةَ اِلاَّ بِاللَّهِ الْعَلِىِّ الْعَظِيمِ. اَعْلَمُ اَنَّ اللَّهَ عَلَى كُلِّ شَئٍْ قَدِيرٌ وَ اَنَّ اللَّهَ قَدْ اَحَاطَ بِكُلِّ شَئٍْ عِلْمًا. اَللَّهُمَّ اِنِّى اَعُوذُبِكَ مِنْ شَرِّ نَفْسِى وَ مِنْ شَرِّ كُلِّ دَابَّةٍ اَنْتَ آخِذٌ بِنَاصِيَتِهَا. اِنَّ رَبِّى عَلَى صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ.

Ardından Ebu Derda hazretleri; “Kalkın, gidelim!” der. Hep beraber Ebu Derda’nın evine gittiklerinde çevredeki tüm evlerin yandığını ancak onun evine hiçbir şey olmadığını görürler.

Duanın meali:

“Allah’ım! Sen benim Rabbimsin. Senden başka ilah yoktur. Sana dayandım. Sen büyük arşın sahibisin. Allah’ın dediği olur, dilemediği ise olmaz. Üstün ve şanı yüce olan Allah’ın yardımı olmadan hiç kimse hareket edemez ve hiçbir şeye güç yetiremez.

Ben, Allah’ın her şeye kadir olduğunu ve ilmiyle her şeyi kuşattığını (bilgisi dışında hiçbir şeyin olmadığını) biliyorum.

Allah’ım! Ben nefsimin ve dizginini tutmuş olduğun tüm canlıların şerrinden sana sığınıyorum. Doğru yol benim Rabbimin yoludur.”


Kaynak: El-Ezkar, İmam Nevevi Sf: 148-149, Kasasun min hayatir-Resul ve Eshabihi, Muhammed Ali Devle Sf: 180 (Kendisi de Beyhaki’nin Kitab-ul Esma vesSifat isimli kitabından aldığını belirtmiş.)

En Doğrusunu Yüce ALLAH bilir.
dua

Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
"Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski