30 Meleğin Sevabını Yazmaya Yarıştığı Dualar

Hamden Kesîran Tayyiben Mubâraken Fîh

Bu sünnetin ortaya çıkışı şöyle rivayet edilir, Sahabi Efendimiz Rufa b. Rafi' (ra) tarafından: Bir gün Efendimiz'in arkasında namaz kılıyorduk. Allah Resûlü, rükûdan kalkıp “Semiallahu li men hamideh”duasını okudu. Bu sırada arkalardan bir sahabe efendimiz, ‘Rabbena ve leke'l hamd' dedikten sonra ‘Hamden kesiran tayyiben mübareken fih' duasını okudu. (Rabbimiz! Övgülerin en çoğu, en temizi, en mübarek olanı Sana'dır)

Peygamberimiz (sas) namazı bitirip o duayı kimin okuduğunu öğrendi, çok beğendi ve şöyle buyurdu: “Otuzdan fazla meleği, bu duanın sevabını yazmak için birbirleriyle yarışırken gördüm.” (Buhari, Sahih, 766)

Evet, Rahmet Peygamberi Efendimiz (sas), ümmeti için hem dünyada hem ahirette en güzelini arzu etmiş ve bizlere sürekli müjdeler sunmuştur. Gelin biz de o müjdelere nail olmak için uygulaması kolay fakat sevabını otuzdan fazla meleğin yazdığı bu sünneti uygulayalım. Bundan sonra namazlarda rükûdan kalkınca “Semiallahu li men hamideh” duasından sonra ‘Hamden kesiran tayyiben mübareken fih' duasını da okumayı ihmal etmeyelim.

Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
"Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski