Yunusiye Zikri - Lâ ilâhe illa ente subhaneke...

Kalp Gözünün Açılmasına Götüren Yunusiye Zikri...

Yunusiye Zikrinden maksat Enbiya Suresi’nin 87. Ayetidir:
لا اله الا انت ،سبحانک اني کنت من الظالمين
"Lâ ilâhe illa ente subhaneke inni küntü mine’z Zalimin"

Bu zikrin sayısı 400, 700, 1001, 3000, 4000, 7000’dir. Bu zikir herkes için olursa sayısı 400 olmalıdır. Zikir yatsı namazından sonra gecenin her hangi bir saatinde secde halinde söylenmesi yararlıdır.

3000 ve sonrası sayılar yüksek makama ermişler içindir. Yani seyri suluk yolunda yol alıp ilerlemiş kişiler içindir. O yüzden bu işin erbabı üstatların düsturu olmadan bu tür zikirleri etmemek gerekmektedir.

Bu zikrin bazı eserleri şunlardır:

1- Berzah haletlerini görmek için etkindir.

2- Nefis, kalp ve mükaşefe’nin takviyesi için çok iyidir.

3- Üstat Keşmiri “bu yolda ilerlemek için bu zikirden daha iyi bir zikir bilmiyorum” demiştir.

4- Hucb’u defetmek ve nuranilik için etkindir.

5- Allah tarafından duaların kabul olması ve müminlerin kurtuluşu için etkindir.

6- Bu zikre devamlılıkla tecerrüt elde edilir.

7- Kendini ve Rabbini tanımak için etkindir.

8- …

Bilin ki bu zikri devamlı olarak yerine getirmek berzah gözünün açılmasına sebep olur. Ahlak üstatları bu zikirle çok şeyler elde etmişlerdir.

Bazı arif ve alimler bu zikrin istimrarlı bir biçimde yapılarak etkin olması için en az sürenin bir çille (kırk gün) olduğunu zikretmiş ve her ne kadar bu zikir yerine getirilirse etkinliği o oranda artacak ve harikulade şeyleri daha fazla görecektir.

Bilin ki zikirlerin etkin olma şartı nefsin tezkiye ve ıslahına bağlıdır. Dolayısıyla günahtan uzak durulmalıdır. Ve aklınızda bulundurun ki fevkalade bir insan olmanın en önemli şartı Ulum-u garibe bilmek değil, bilakis takvalı olmaktan geçmektedir. Ve bize göre takvalı olmak ve günahlardan uzak durmak ulum-u garibenin elde edilmesine de sebep olmaktadır.

Elbette biz bu ilimlerin elde edilmesi için bu büyük zikri söylemiyoruz. Bunu istiğfar etmek ve Allah’tan bağış dilemek için söylüyoruz…
Bu zikri söylediğiniz sırada kendinizi dünya zindanındaymış gibi hissedin. (Dünyaya bağlanmak ve kilidinin açılması için)

Yunusiye Zikri, bedenin bir uzvuyla direkt olarak ilişkilidir. O da gözdür.
Bildiğiniz gibi şu anda bir çok kadın çok kötü bir şekilde çok kötü elbiselerle toplumda karşımıza çıkmaktadır. Eğer Yunusiye Zikrinin çok çabuk etkin olmasını istiyorsanız cadde ve sokaklarda yürüdüğünüz sırada imkanınız ölçüsünde içinizden bu zikri söyleyin.

Yavaş yavaş göreceksin ki her ne kadar namahrem görsen ve her ne hile ile karşı karşıya gelsen asla kalbine bir etki bırakmayacaktır!
Yani cinsi ve şehvet rabıtası yavaş yavaş göz rabıtasından kesilecek! ve daha oturaklı hareket edecektir.

Bir başka zikir olan ve Yunusiye Zikrinin tamamlayıcısı olan zikirde tecrübelerle sabit olan “La ilahe illallah el Meliku’l Hakku’l Mubin” (لا اله الا الله الملك الحق المبين ) zikridir.

Her zikir hakkın sıfatlarından birini içerdiğinden zikir söylendikçe kalpte kendi eserini koymaktadır. Siz de bir pil gibi durmadan şarj olmaktasınız ve zat-ı ehediyetin sıfatlarından birinin nişanesi olan bir ışığa dönüşmektesiniz.
dua
Çok faziletli bir zikirdir.Bu zikiri kendinize vird edinmenizi tavsiye ederim.

Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
"Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski