Ağaç Rüyada Görmek İmam Nablusi

Ağaçlar, kadınlara ve ahlakları farklı çeşitli erkeklere delalet eder. Ağaç görmek, kavgaya da işarettir. Tanınmayan ağaçları görmek, endişe, şiddet ve bağırmaya yorulur.

Turunç, limon ve ağaç kavunu gibi hem meyvası yenen ve hem de koklanan ağaçları görmek dış ve içinin iyiliğine, ilimler beraber amelin ve sözle beraber fiilin bulunmasına işaret eder.

Yaprağını döken ağaçları görmek, zenginliğe, ezberciliğe, unutkanlığa, üzüntü ve sevince delalet eder. Yaprağını dökmeyen ağaçları görmek, uzun ömre, rızkın devamına, zenginliğe ve dinde sebat etmeye işaret eder.

Ağaçların üzerine yattığını gören kimsenin çocuğu çok olur. Ağaç üzerinde bulunduğunu gören kimse, çekindiği şeyden kurtulur.

Bir kimse rüyada bir ağaç ekse ve ağaç da filizlenmeye başlasa, o kimse bir aileye damat olmakla şerefe kavuşur. Çınar, selvi ve ılgın gibi meyvesiz büyük ağaçlar, sert şöhret sahibi, kendilerinde mal ve hayır olmayan adamlara delalet eder. Dikenli ağaç maksadı güç ve çetin bir adama işaret eder. Rüyada bir ağaç kestiğini gören kimse kayba uğrar.

Rüyada kendi bahçesine bir takım ağaçlar diktiğini gören kimsenin, bir takım çocuğu dünyaya gelir ki, onların ömürlerinin uzunluk ve kısalığı o ağaçların ömrü oranındadır. Tanınmayan ve bilinmeyen ağaçların hepsi erkeğe veya kadına yahut şüpheli kaçanca ya da eski ilimlere işaret eder. Halk ile beraber ağacın altında oturmak, rüya sahibinin kitap ve sünnete uyduğundan dolayı Allah'ü Teâlâ'nın ondan razı olmasına işaret eder.

Rüyada tuba ağacını örmek, onun gölgesinde duranın veya ona dayanan kimsenin gideceği yerin güzel olacağına delalet eder. Dağ ve derelerin ağaçları, nazik ibadetlere, umulmayan yerden gelecek rızka yorumlanır.

Ağaç üzerine çıktığını gören kimse, bir adamı bir şeyden alıkoyar. Ağaçtan aşağı indiğini veya düştüğünü görse, yapacağı herhangi bir işi bitiremez. Bir ağaçtan düşerek sakatlandığını gören, büyük bir adamın zulmüne uğrar. Eğer ağaç kırılıp yere düşerse, kendisine zulüm eden kimse ölür. Birçok ağaçlara sahip olduğunu gören, bir toplumun başına geçer.

Ağacın dalları kardeşlere ve akrabaya işarettir. Bir ağacın dallarının yeşillenip çoğaldığını görenin, ev halkı ve akrabaları çoğalır. Bir ağacın dallarının azalması da bunun aksiyle yorumlanır. Başkasının malı olan bir ağaçtan bir dal kestiğini gören ev halkından birini yanından uzaklaştırır. Bir ağacın bir dalının kuruduğunu görmek, akrabasından birinin ölümüne; eğer bu ağaç bir başkasının malı ise, onun akrabasından birinin vefatına; kendisine bir dal verildiğini görmek ise, evladının malından bir şey alıp yiyeceğine işaret eder.

Ağacın altından yaprak topladığını görmek, her ne şekilde olursa olsun, muradının olacağına işarettir. Ağaçtan meyve topladığını görmek evlada; türlü türlü

meyveleri taşıyan birçok ağaçlara sahip olduğunu görmek, güzel bir hayata, ömrün uzunluğuna ve zafere işarettir. Bazan da ağaç görmek, dükkanlara, sofralara, hizmetçilere, hayvanata, lokanta, anbar ve mahzen olarak bilinen diğer yerlere işaret eder.

Rüyada bir ağaç ektiğini gören kimse, bir şerefe erer ve o ağacın kıymeti miktarınca kendisi de bir adama itimat eder. Ektiği tohumun filizlenmesinin yorumu da böyledir. Eğer ekilen tohum filizlenmezse, rüyay ı görene bir keder erişir.

Rüyada kayısı ağacından meyva topladığını gören kimse, zengin bir katınla evlenir. Elma ağacı hizmet sahibi adamdır. Şeftali ağacı, zengin, yiğit ve çok mal biriktiren bir adamdır. Armut ağacı, çoluk çocuğu ile iyi geçinen bir adamdır. Ilgın ağacı, fakirlere faydası ve zenginlere zararı olan münafık bir adamdır.

Kayısı ağacı, bütün insanlara faydalı bir adamdır. İncir ağacı, faydalı, sert ve malı çok bir adamdır. Keçiboynuzu ağacı faydası ve hayrı az bir adamdır. Limon ağacı, halka faydası çok bir adamdır. Bazı yorumcular limon ağacı, malı çok ve bütün hallerinde hay ırlı ve faydalı meşru bir kadındır derler.

dua

Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
"Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski