Meleklerin Sevabını Yazmaya Zorlandıkları Zikirler Dualar

(Bu duayı eden Mü'min için; Melekler, ALLAH'u Teâlâ'ya C.C. "Ey Rabbimiz! Senin kulun öyle bir şey söyledi ki, onu nasıl yazacağımızı bilemiyoruz" derler. ALLAH'u Teâlâ C.C. buyurur ki "O sözü, kulumun dediği gibi yazın. Tâ ki Bana kavuştuğunda, onunla kendisini Ben mükafatlandırayım.")

DUA ŞUDUR;

"Ey Rabbim ! Zâtının Celâline ve Saltanatının büyüklüğüne yakışır şekilde Sana hamdolsun"

(Hadis-i Şerifle bildirilmiştir ,İbni Mâce, İbni Ömer'den rivâyet)

Cebrail AS Efendimiz'e SAV, Ebu Zer RA'ın ettiği bu dua hakkında dedi ki;
"Melekler bile onun bu duasına şaşırmışlardır. Senin ümmetinden kim bu duayı yaparsa, günahları denizin köpükleirnden ve yeryüzünün topraklarının sayısından fazla da olsa, mutlaka bütün günahları afvedilir.
"Senin ümmetinden her kim bu dua kalbinde bulunarak sana kavuşursa mutlaka Cennetler ona aşık olur. Sağındaki ve solundaki Melekler oan "Ey ALLAH'ın velisi (dostu) ! İstediğin kapıdan gir. diye nida ederler" (Hadis'i Şerif, Hakimi, Tirmizi, Hz Ali'den RA rivayet)

"Ey ALLAH'ım ! Ben Senden daimi bir iman, huşu eden (ALLAH'ın Azametine karşı eğilen) bir kalp, fayda veren bir ilim, doğru bir yâkin (şüphesiz bir inanç), dosdoğru bir din (İSLÂM şeriati ve sünneti seniyye üzere ibadet), bütün belalardan afiyet, o afiyetin tamamlanmasını ve o afiyete karşı yapılması gereken şükrü yerine getirmeyi ve insanlara muhtaç olmamayı isterim."

dua

Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
"Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski