ALLAH (C.C) ER RAFİ ismi Sırrı ve Faziletleri

Ya Rafi ismini zikreden her türlü hayırlara vesile olur. Rızkı ve derecesi artar. İnsanlar arasında yüksek mertebelere ulaşır. Düşmanlarının kalbinde korku ve ürperti olur. Fakirlikten ve zalim şerrinden muhafaza olur.

Esmaül Hüsna

24.İsim

24- ER RÂFİ’: Râfi Yukarı kaldıran, yükselten Günde Zikir Sayısı : 351 Defa İnsanlar arasında ve işinde yükselmek için okunur.

Ya Rafi ismini zikreden her türlü hayırlara vesile olur. Rızkı ve derecesi artar. İnsanlar arasında yüksek mertebelere ulaşır.

Düşmanlarının kalbinde korku ve ürperti olur. Fakirlikten ve zalim şerrinden muhafaza olur.

Şunlarıda Tam Olarak Anlamak Lazım . . .

ER- RAFİ

Yükselten, yukarıya kaldıran demektir. Yüce Allah(c.c) Er-Rafi’dir. İnsanları bulundukları komun ve şartlardan, dilerse daha yukarılara kaldırır, yüceltir. Örneğin, hasta ise şifa verir sağlıklı olur, evladı yoksa evlat sahibi yapar, fakirdir, rızkını arttırır, zengin olur. Korkularını yenmene yardımcı olur, seveceğin bir eşe sahip olursun, ilim öğrenebilirsin, akrabalarınla aranı düzeltebilirsin. Her açıdan olumlu gelişmeler eğişimler olabilir hayatında… Bütün bunlara hükmeden, takdir eden Allah’tır(c.c).

Bir insan bir zamanlar hırsız iken, tevbe edip dürüst ve eli açık bir müslüman olabilir. Dünya hayatındaki gelişmeler bazen olumsuz bazen de olumlu bir seyir takip edebilir. Hayatımızda maddi anlamda iyiye doğru bir değişme oluyorsa, manevi boyutta da olumlu bir değişim olabilir. Boş olan yürek imanla dolabilir. Günahkâr kul, salih ameller ile kendini yenileyebilir. Nefretle dolan gönül, sevgiye dönüşebilir. Yeter ki insan ayağa kalkmayı düşünsün ve Rabbinden talep etsin. Rabbinin Er- Rafi olduğuna iman etsin.

“Ancak tevbe edip inanan ve faydalı bir iş yapanlar, işte Allah onların kötülüklerini iyiliklere değiştirecektir. Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir.” Furkan–70

“Kim tevbe eder ve faydalı bir iş yaparsa o, makbul bir kimse olarak Allah’a döner.” Furkan–71.yüce Allah onların bu değişimini yine ayetlerin devamında anlatıyor…

“onlar yalan ve boş sözün yanında bulunmazlar. Boş lafa rastladıklarında vakarla (oradan) geçip giderler. Ve kendilerine Rablerinin ayetleri hatırlatıldığı zaman onlara karşı sağır ve kör davranmazlar. Ve “Rabbimiz! Bize gözler sevinci eşler ve çocuklar lütfeyle ve bizi korunanlara önder yap”derler.” Furkan- 72–74

Yüce Allah kendilerini olumlu yönde değiştiren kullarını bakın nasıl takdir ediyor:

“İşte onlar, sabretmelerine karşılık saraylarda ödüllendirilecek ve orada bir sağlık ve selam ile karşılanacaklardır. Orada ebedi kalacaklardır. Ne güzel karargâh ve ne güzel makamdır orası!” Furkan- 75–76.

İnsan İslam fıtratı üzerinde yaratılmıştır. (Rum Suresi- 30) yani İslam’ı her an almaya, anlamaya ve yaşamaya hazırdır. Bu bir avantajdır. Bilinçli bir teslimiyet, akıl baliğ olunca başlar. İnsanın aklı erdikten sonraki kimliği, hayatı ve tercih ettiği hedefi önemlidir. Çünkü artık tercih kendisinindir. Eğer bu insan hedef olarak Allah’a yakınlaşmayı, kimlik olarak müslüman olmayı ve salih amellerle hayatını dolduruyorsa, elbette Allah, onun üzerinde Er-Rafi sıfatının tecellisini gösterir.

“İşte Allah’a inanan ve iyi işler yapan kullarını müjdelediği (büyük lütfu) budur. De ki; “Ben buna karşılık sizden bir ücret istemiyorum. Ancak (Allah’a) yaklaşmayı arzu ediyorum” kim bilir iyilik işlerse onun iyiliğini arttırırız. Şüphesiz Allah bağışlayan, (iyiliğe) karşılık verendir.” Şura–23. Öyleyse müslüman örnek insandır. Yeryüzüne sürekli kaliteli, kalıcı ve faydalı tohumlar eker. Bunu yaparken Allah’ın rızasını kazanmak ve O’na hamd etmek için yapar. Verilen her nimeti hedefi için kullanır. Melik olan Allah’ın kendisine vermiş olduğu tasarruf hakkının sınırlarını bilir ki bu sınırlar Kur’anda belirtilmiştir. Sınırların ötesine yani ifrat ve tefrite düşmez. Müslüman olmanın onuru içinde Rabbini anar. Allah için bedel ödemekten çekinmezler.

“Müminler onlardır ki, Allah’a ve Resulüne inandılar, sonra şüphe etmediler. Allah yolunda mallarıyla, canlarıyla savaştılar. İşte (iman sözlerinde) doğru olanlar onlardır.” Hucurat–15

Allah’ı yüceltenleri, Allah da onları yükseltir. Allah kendisi için bedel ödeyenleri diğer insanlarla bir tutar mı? Elbette hayır! Artık onlar özeldirler. Er-Rafi olan Allah’ın onlara olan takdiridir bu. Allah müminleri diğer insanların içinden seçer.

Parolamız Yüce Allah’ın her sıfatının yanında Er-Rafi olduğuna iman ettik! La Rafie illallah!
dua

Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
"Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski