ALLAH (C.C) EL MÜTEKEBBİR ismi Sırrı ve Faziletleri

Ya Mütekebbir ismini hergün okuyan konuştuğu zaman karşısındakileri tesiri altında bırakır.
Okuyanın hayır ve bereketi çoğalır.
Her gün sabah namazının ardından 664 defa Ya Mütekebbir ismini zikreden itibarlı olur.
Karşısındakiler ona itaat eder, sözü geçen bir kişi olur.
Her gün müşteri saatinde 262 defa okuyanın bereketi artar. Kötü davranışları olan ve sürekli haram işleyen kişinin üzerine 262 defa okunursa o kişi davranışlarını düzeltir.
Eğer bu ismi şerifi gecede ve gündüzde 8530 defa okumaya devam etseler büyük havvasları zuhur eder

el-Mütekebbir, Yüce Rabbimizin "Bütün ihtişamın sahibi; değeri ve kadri yüce olan; büyük ve büyüklenen; ululuğun son derecesinde olan; ihtiyaç ve noksanlığı gerektiren her şeyden münezzeh olan" manalarına gelen ism-i şerifidir.

El-Mütekebbir esmasının ebced değeri ve zikir saati
Ebced Değeri : 662
Zikir Saati : Müşteri
Zikir Günü : Perşembe
Sabah güneş doğarken
İkindi namazı sonrası.
Gece okumalarında tam gece yarısından sonra okunur.

1. Her kim bu ism-i şerifi devamlı zikretmeyi kendine adet edinirse kıymeti artar ve hiçbir kimse kendisine her hangi bir şekilde muhalefet edemez.

2. Bu ism-i şerifin bir özelliği de, kendisini zikredeni zorba kimselerden koruması ve onlara karşı sözlerini tesirli kılmasıdır.

3. Bu ism-i şerifte bağlama ve çözme sırrı bulunduğu için açıkça kötü işler yapan kimse üzerine, onu o işlerden engellemek niyetiyle on kere okunursa o kişi kötülükten bağlanır.

4. Maksatlarına ve hayırlı isteklerine ulaşmak isteyen bu ism-i şerifi çokça zikrederse biiznillâhi Te'âlâ isteklerine nail olur.

5. Her ki m bu ism-i şerifi eşiyle cima yapmadan önce on kere zikrederse Allâh-u Te'âlâ kendisine salih bir erkek evlat verir.

6. Her kim bu ism-i şerifi üç köşeli bir yüzük üzerine nakşedip, üzerinde taşır ve o yüzük elindeyken bir zalimin yanına girerse o zalim kişi kendisine boyun eğip, itaat eder.

7. Cuma günü ezani saatle (akşam namazının sürekli on ikide olduğu eski saatle) saat yedide bu ism-i şerif bir şehrin etrafındaki surun veya bir ev, bostan ya da dükkan gibi yerlerin duvarlarının doksan dört ayrı yerine yazılırsa, Cenab-ı Hakk o şehri, haneyi veya bostanı her türlü afetten, tasallut ve tacavüzden masun buyurur (korur).

8. Bu ism-i şerifi üç köşeli bir yüzüğe nakşedip üzerinde taşıyan kişi onu taşıdığı halde her hangi bir cebbarın veya zalimin yanına girerse, o cebbar ve zalim ona karşı zelil ve münkad (boyun eğici) olur.

9. Her gün sabah namazını müteakıben altı yüz altmış dört kere (664) bu ism-i şerifin zikrine devam eden kimseye tüm cebabire (zorba kişiler) itaat eder ve herkes indinde kelamı nafiz (sözü geçerli) olur.

10. Bu ism-i şerifi bir temiz kağıt üzerine yüz bir defa yazıp başı üzerinde taşıyan kimsenin kadr-u kıymetini Cenâb-ı Hakk ali (yüce) kılar.


[İmâm-ı Zerrûk, Şerhu Esmâillâhi'l-hüsnâ, sh:42; Yûsuf ibni İbrâhim, Kazâu'l-hâcât, sh:23; eş-Şeyh Mâu'l-'Ayneyn, Fâtiku'r-ratk alâ Râtikı'l-fetk, sh:321-322; Muhammed Şebrâvî, Fevâidü'l 'ızzi'l-esnâ fi şerhi esmâillâhi'l-hüsnâ, sh:19; Seyyid Süleymân el-Hüseynî, Kenzü'l-havâs, sh:64-65]

(Ek Bilgi Havas ve Esrarı)
El-Mütekebbir esmasının zikrine devam ettiği takdirde haklı olması koşuluyla adli ve idari üst makamlardan ne dilediği varsa reddolunmaz.
Her gün “Ya Mütekebbir” ism-i şerifinin zikrine devam eden kişide, her türlü etkili ve yetkili olan her insanı, Allah’ın izniyle herkesi etkisi altına alabilmektedir.
Her gün “Ya Mütekebbir” ism-i şerifinin 662 kere zikrini virt edinip çekmeye devam ederse kişi yüce Allah’ın izniyle yücelikler mertebesine ermiş olur.
“Ya Mütekebbir celle celâlühû” ism-i şerifini devamlı çekip zikredenlerin görünüşlerinde bir heybet, maişet ve geçimlerinde bolluk bereket hasıl olduğu görülür.
Her gün sabah namazından sonra günlük 664 defa El-Mütekebbir esmasının zikrini okuyamaya devam eden bir kişi, zalim ve zorbalar bile o kişiye itaat eder, sözü, sohbeti etkili hale gelmektedir.
Sabah namazından sonra günlük çekilmesi 662 kere “Ya Mütekebbir cellecelâlühû” zikrine devam eden refaha huzura kavuşurken,herkes tarafından sevilip,sayılan ve her yerde de sözü dinlenen bir kimse olur.
Her gün 662 kere “Ya Allâh, Ya Mütekebbir celle celâlühû” isimlerini bu zikre devam ettigi takdirde herkes ona boyun eğer, her isteği yerine gelir. Biiznillah…
“Ya Mütekebbir celle celâlühû” zikrine devam eden kimse her türlü kaza ve belalardan korunur.

El-Mütekebbir ismi geçen Kur’an ayetleri :
Nahl Suresi 29. Ayet:
Haydi, orada ebediyyen kalmak üzere cehennemin kapılarından girin. Kibirlenenlerin (büyüklük taslayanların) kaldığı yer ne kötüdür.
Zumer Suresi 60. Ayet:
Ve kıyâmet günü, Allah’a karşı yalan söyleyenlerin yüzlerini kararmış görürsün. Kibirlenenlerin yeri cehennemde değil mi?
Zumer Suresi 72. Ayet:
(Onlara): “Orada ebediyyen kalmak üzere cehennemin kapılarından girin!” denildi. Artık kibirlenenlerin mesvası (kalacağı yer) ne kötü.
Mu’min Suresi 27. Ayet:
Ve Hz. Musa dedi ki: “Muhakkak ki ben, hesap gününe inanmayan, kibirlenenlerin hepsinden, senin de Rabbin olan Rabbime sığınırım.”
Mu’min Suresi 35. Ayet:
Onlar kendilerine bir sultan (bir delil) gelmediği halde, Allah’ın âyetleri hakkında mücâdele ederler. Gadap, Allah’ın ve âmenû olanların (Allah’a ulaşmayı dileyenlerin) indinde büyük oldu. Allah bütün zorba mütekebbirlerin kalbinin üzerini işte böyle tabeder (açılmamak üzere mühürler).
Mu’min Suresi 76. Ayet:
Ebediyyen orada kalmak üzere cehennemin kapılarından girin. Artık kibirlenenlerin kalacakları yer ne kötü.
Haşr Suresi 23. Ayet:
“O Allah ki; O’ndan başka İlâh yoktur, Melik’tir (hükümrandır), Kuddüs’tür (mukaddestir), Selâm’dır (selâmete erdirendir), Mü’mindir (emniyet verendir), Müheymin’dir (koruyup gözetendir), Azîz’dir (yücedir), Cabbar’dır (cebredendir), Mütekebbir’dir (pek büyük olandır). Allah, şirk koşulan şeylerden münezzehtir (uzaktır).”

Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
"Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski