ALLAH (C.C) EL HAFIZ ismi Sırrı ve Faziletleri

 El-Hafîz, Yüce Rabbimizin "Her şeyi muhafaza eden; her şeyi belli vakte kadar belalardan koruyan; kudretiyle her şeyi dengede tutan; bu alemle ilgili yasalar koyan ve onları koruyan" manalarına gelen ism-i şerifidir.

Bu ism-i şerif kendisini zikredeni yelden, selden, doğal afetlerden, gözden ve nazardan muhafaza eder.

Bu ism-i şerifi her gün dokuz yüz doksan sekiz (998) kere okuyanı Allâh-u Te'âlâ bütün kötülüklerden muhafaza eder.

Kendisine zarar gelmesinden korktuğu bir yerde gecelemek durumunda kalan kişi bu ism-i şerifi okuya okuya uyursa Allâh-u Te'âlâ'nın izniyle hiçbir şey o kişiye zarar isabet ettiremez.

Her kim beş vakit namazından sonra: "Yâ Hafîz! İhfeznî min külli sûin"
يَا حَفِيظُ! اِحْفَظْنِي مِنْ كُلِّ سُوءٍ
"Ey her şeyi koruyan! Beni bütün kötülüklerden muhafaza et" derse Allâh-u Te'âlâ'nın izniyle istenmeyen her şeyden muhafaza olur.

Her kim evinden çıkarken Âyete'l-Kürsî'yi okuduktan sonra bu ism-i şerifi zikrederek evinden çıkarsa, Allâh-u Te'âlâ'nın izniyle evine dönünceye kadar kendisine bir zarar isabet etmez.

Bu ism-i şerif misk, zaferan (safran) ve gül suyu karışımından yapılan bir mürekkep ile bir kağıda yazılarak bir mal veya mülk üzerine nuska yapılıp asılırsa Allâh-u Te'âlâ'nın izniyle o şeye hiçbir zarar gelmez.  [Yûsuf ibni İbrâhîm, Kazâu'l-hâcât, sh:36-37; eş-Şeyh Mâu'l-Ayneyn, Fâtiku'r-ratk alâ Râtikı'l-fetk, sh:329; İmâm-ı Zerrûk, Şerhu Esmâillâhi'l-hüsnâ, sh:66-67; Muhammed Şebrâvî, Fevâidü'l 'ızzi'l-esnâ fî şerhi esmâillâhi'l-hüsnâ, sh:48-49; Yûsuf en-Nebhânî, Se'âdetü'd-dâreyn, sh:513; Seyyid Süleymân el-Hüseynî, Kenzü'l-havâs, 1/103-105]

Ya Hafız ismini zikreden; korku, telaş, kötülük ve fenalıklardan emin olur ve korunur.

Okuyana düşman saldıramaz. Cin, şeytan ve insan şerrinden korunur.

Bu isim; korunması için, neye okunursa, o şey muhafaza olur, korunur.

hafiz

Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
"Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski