Ali imran Suresinin Sırrı Havası ve Faziletleri

AL-i-İMRAN sûresini, her kim üç defa okursa Hak Teâlâ ümit etmediği yerden mal verir ve zengin eder. Kul borcundan da kurtarır.
Ali İmran Suresinin ahiret hayatı için büyük önemi vardır. Bu nedenle Ali İmran fazileti genelde ahiret için olsa da dünyevi birçok sırları vardır. Ali İmranSırları hadislerle ve rivayetlerle aşağıdaki gibi listelenebilir:

Efendimiz (SAV) buyurdu ki: ‘ Kim Ali İmran Suresini Cuma güneş batıncaya kadar okursa, melekler onun için geceye kadar Allah Teâlâ’dan bağış diler.’
Efendimiz (SAV) buyurdu ki: ‘Kim Ali İmran Suresini okursa fakirlikten kurtulup zengin olur.’
Rivayet edilir ki: Kalp çarpıntısı için bu surenin 83 – 85 ayetleri topraktan bir kaba yazılır ve yağmur suyuyla içi doldurulur. Hastaya içirildiğinde Allah’ın izniyle şifa bulacaktır.
Rivayet edilir ki: Her çeşit maddi ve manevi rahatsızlık için Ali İmransuresinin 154. Ayetini ve Fetih Suresinin 29. Ayetini yazıp çokça okunmalıdır.
Rivayet edilir ki: Çocuğu olmayan kişiler Hz. Yahya’yı 90 yaşında çocuk sahibi yapan, Ali İmran 38. Ayet’te bulunan şekilde dua edebilirler. Allah’ın izniyle çocuk sahibi olacaktır.

Ali İmran Suresi Okumanın Önemi

Efendimizin parlak iki nurlu sure olarak bahsettiği Zehravan surelerden bir tanesi olan Ali İmranSuresi Birçok kıssa ve konu hakkında bilgi verir.

Genel olarak Hz. Meryem ve Hz İsa hakkında kıssalara yer veren Ali İmran Suresi önemini, Rasulullah’ın Ali İmranve Bakara surelerini iyi bilip, bu surelere göre amel edenlere bu surelerin kıyamette şefaatçi olacağını belirttiğinden anlayabiliriz.

Bu nedenle Ali İmran Suresi okurken Arapçasının yanında Türkçesini de okumak gerekir ki bu sureyi anlayıp buna göre amel edilebilsin.
dua

Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
"Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski