Keder, Hüzün, Sıkıntı, Üzüntü İçin Dua

Ebu Musa el-Eşari (r.a) dan rivayet olunduğuna göre; Rasulallah (s.a.v) söyle buyurmuştur.

"Her kime bir keder ve hüzün isabet ederde;
dua
'Ey Allah! Ben senin kulunum, Senin kölenin ve cariyenin (anne babamın) çocuğuyum, alnım (alın yazım,hayatım) senin elindedir, hükmün bende geçerlidir, takdirin bende adaletin ta kendisidir.

Kendisiyle Zatı'na isim verdiğin veya kitabnda indirdiğin veya mahlukatından (yarattıklarından) birine öğrettiğin veya indindeki gayb (manevi yanındaki gizli) ilminde, kendisiyle istîsâr ettiğin (özel olarak kendine seçtiğin bütün isimlerin hürmetine senden, Kuranı Kerimi kalbimin rebî'i (ilk baharı)gönlümün nuru, hüznümün cilası, derdimin zeh3abı (üzüntümün açılmasına ve derdimin gitmesine sebep) kılmanı isterim' derse muhakkak Allah-u Teala onun derdini ve üzüntüsünü giderir ve onun (üzüntüsünün) yerine kendisine genişlik verir.

Bir rivayete göre dinleyenlerden biri: "Ya Rasulallah gerçekten bu kelimelerden mahrum olan zarara uğramıştır " deyince Rasulallah (s.a.v); Evet bunları söyleyin ve öğretin.

Her kim bunlarda bulunan bereketiarayarak bu kelimeleri söylerse Allahu Teala onun üzüntüsünü giderir ve kendisine uzun süreli sevinç bahşeder
dua

Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
"Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski