İnşirah Suresinin Sırrı Havası ve Faziletleri

İNŞİRAH süresini , yeni elbise giydiği an okuyana mübarek olur. Saçını ve sakalını tararken okursa asla fakirlik görmez.

Bu sure hakkında Peygamber Efendimiz:(S.A.V)
“Elem neşrah leke’yi okuyan kimse, bana gelip de sıkıntımı alan gibidir” buyurmuşlardır.

Hatme-i Hacegan’da 79 Elem neşrahleke suresini okunmasının sırrı ise : Bir insan günah işlediğinde, şeytan-ı lain o insanın kalbine 79 düğüm atar. Her bir İnşirah suresi o düğümleri tek tek çözer. O gün şeytan lain hatme yapanın kalbine giremez, kalpler temizlenir. Ayrıca Hatme sonunda kalp sıkıntılarından gam, keder, evham, vesvese, korku ve endişelerden halas olarak gönlü geniş bir şekilde zikir halkasından kalkması içindir.

Bu izahattan sonda bu sure hakkında bazı sırları nakletmeye çalışalım.;

Kim bu sureyi beş vakit namazlardan sonra okumaya devam ederse, Cenab-ı Hak işlerinde ona kolaylık verir ve rızkını çoğaltır, sıkıntısını giderir, ummadığı yerden rızıklandırır.

Bu sureyi her gün duha (Kuşluk) vaktinde iki yüzer defa okumaya devam eden kimse bazı esrarı ilahiyyeye vakıf olur.

Maneviyâtta ilerlemek istiyenler, bu sûreyi her gün 70 defa okumayı ihmal etmesinler. Aldıkları yüksek seviyeli ilmi; karşılaştıkları yüksek müşahedeleri, değerli keşifleri hazmetmek isteyenler günde yetmiş defa bu sûreyi okumağa devam etsinler

İçi sıkılanlar, başı daralanlar, bunalımda olanlar selâmete çıkmak istiyorlarsa, günde yetmiş defa bu sûreyi okumağa devam etsinler

Kim bu sureyi beş vakit namazlardan sonra okumaya devam ederse, Cenab-ı Hak işlerinde ona kolaylık verir ve rızkını çoğaltır, sıkıntısını giderir, ummadığı yerden rızıklandırır

Okuyanı kalp sıkıntısından kurtarır, rızkını çoğaltır. Bu sûreyi sürekli okuyanlar, kalp ve göğüsle ilgili hastalıklardan şifa bulur. Her gün 79 defa okunursa göğüs darlığı ve ağrısına şifa olur

İnşirah Suresini cam kaba yazıp, gül suyu ile yazıyı silip, içen kişi korku ve endişeden kurtulur.

Farz namazlarının ardından 3-5 veya 7 defa okuyan kişinin rızkı artar. Tembellikten ve kederden kurtulur.

Sıkıntıdan kurtulmak veya müşkül bir işi olan 2 rekat ALLAH rızası için namaz kılıp, 152 İnşirah Suresini okur ve dua ederse müşkülattan ve sıkıntıdan kurtulur.

Unutkanlığı gidermek için bir kaba yazılıp, zemzem veya yağmur suyu ile yazı silinip, içen kişinin hafızası kuvvetlenir.

Yeni elbise giyildiği zaman 3 kere okuyana giydiği elbise mübarek olur.

Maneviyatta ilerlemek isteyenler, bu sûreyi her gün okumaya devam etsinler.

Kişi saçını ve sakalını tararken bu sûreyi okursa asla fakirlik görmez.

Yorgunluk, bunalım ve sıkıntı içinde olanlar bu sûreyi okuyunca rahatlar, dinlenir ve huzur bulur.

Bu sûreyi okuyandan gam, keder, evham, vesvese, korku ve endişe yok olur.

Bu sûreyi sürekli okuyan ümit ve hesap etmediği yerlerden rızkının arttığını görür. Geçim sıkıntısı, çalışma ve ibadetlerdeki tembelliği üzerinden kalkar.

Ezber kabiliyeti az olan veya ezberlediğini unutan kişi bu sûreyi okumaya devam ederse, hafıza kuvveti artar unutkanlığı gider.

dua

Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
"Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski