Göz Hastalıkları İçin Dua ve Zikirler

Allahümme inni es’elüke ve eteveccehü ileyke bi habiybikel Mustafa ındeke ya habiybena ya muhammedü inna netevesselü bike ila rabbike feşfa’lena ındel mevlel azıymi ya nı’mer rasulüt tahir.. Allahümme şeffı’hü fina bi cahihi ındek..Allahümme vec’alna min hayril müsalliyne vel müsellimiyne aleyhi ve min hayril mükarrabiyne minhü vel varidiyne aleyh. Ve min ahyaril muhıbbiyne fihi vel mahbubiyne ledeyh.. Ve ferrıhna bihi fi arasatil kıyameti vec’alhü lena deliylen ila cennetin neıymi bi la meunetin ve la meşakkatin ve la münakaşetil hısabi vec’alhü mukbilen aleyna ve la tec’alhü ğadıben aleyna vağfir lena ve li cemiy’ıl müslimiynel ahyai minhüm vel meyyitiyne ve ahıru da’vana enil hamdü lillahi rabbil alemiyn..

Manası: Allah’ım! Habibin Mustafa hürmetine Senden niyaz ediyor,Sana yöneliyorum. Ey hepimizin sevgilisi Muhammed, ey en güzel ve temiz peygamber,bizler seni Rabbine vesile ediyoruz, Sen de Yüce Mevla nezdinde bize şefaatçı ol! Allah’ım! Nezd-i ilahindeki kadr ü kıymeti hürmetine onu bize şefaatçı kıl. Allah’ım! Bir de bizi O’na en iyi salat ve selam okuyanlardan, ona en iyi yaklaşanlardan ve yönelenlerden, onu sevenlerin en önde gelenlerinden ve onun nezdinde sevilenlerden eyle! Kıyamet arasatında onun hürmetine bizi sevindir. Sıkıntısız ve meşakkatsizce ve hesaba en ince ayrıntılarına kadar çekilmeksizin Neıym cennetine giderken onu bize rehber eyle. Onun bize teveccühünü sağla ve o bizden hoşnutsuzluk duymasın. Bizleri ve hayatta olsun, ölü olsun bütün mü’minleri affeyle. Alemlerin rabbi Allah’a hamdolsun.

Hikmeti: Gözleri rahatsız olanların bu salavat-ı şerifeyi okuması bir iksirdir.Sadakatla bu salavat-ı şerifeyi okuyan kimsenin gözlerinin nuru artar. Görme gücü ziyadeleşir. Efendimiz(s.a.v.)’in nuru, maddesini ve manasını aydınlatır.
dua

Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
"Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski